Haşlama patates yemek ve mezelerde evlerde sıklıkla yapılıyor. Ancak patates haşlama sırasında çoğu kişi bu hatayı yapıyor. İşte uzmanların dikkat çektiği o detay…
Evlerde sık sık yapılan patates haşlaması hem sağlıklı hem de lezzetli olması nedeniyle tercih ediliyor. Ancak uzmanlardan gelen son haberlerde haşlama patateste ciddi risk içeren bir duruma dikkat çekildi. Çoğu kişinin bilmediği ve dikkat etmediği bu durum, ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.
Patates Haşlamak Sanıldığı Kadar Basit Değil
Patatesin faydalarından ve lezzetinden yararlanmak isteyenlerin tercih ettiği haşlama patateste çoğu kişi patatesleri olduğu gibi bir tencere içine alıyor. Farkında olmadan herkesin yaptığı hata ise burada ortaya çıkıyor. Kabukları soyulmadan haşlanan patatesler, sağlık için büyük risk yaratıyor. Toprak altında yetişen bir bitki olması nedeniyle patates kabuklarının soyulması gerekiyor. Soyulmaması halinde mikroplar suya geçerek diğer patateslere bulaşıyor. Haşlandıktan sonra kabuklarının soyulması sırasında ise diğer yerlere ve kişilere bulaşabilen bu mikroplar hastalıklara davetiye çıkarıyor.
Çoğu kişinin haşlama patates tükettikten sonra ishal, mide bulantısı yaşamasının en önemli sebeplerinden birisi bu kritik püf noktasına dikkat edilmemesi.