Milli Eğitim Bakanlığı’nda uzun yıllardan beri süren rotasyon tartışmaları sonuçlanmadı. Rotasyon öğretmenler tarafından tepki topladığı gibi yeni bir dönem başlatan Milli Eğitim Bakanlığı bu dönemde rotasyonu da gündeme getirdi. Yeni müfredat, KPSS ve mülakat sisteminde yapılan değişiklikler, yeni öğretmen meslek kanunu gibi önemli adımların atıldığı bu dönemde rotasyon konusu da kesinleştirilecek. Öğretmenlerin çok istemediği bu durum, bundan sonraki süreçte belirli kriterler doğrultusunda yürürlüğe girecek.
Öğretmen Rotasyonu ile Hedeflenen Ne?
Öğretmenlerin görev yaptığı okullarda çok uzun süre kalmasını istemeyen hükümet, öğretmen rotasyonu ile belirli yıllarda değişim hedefliyor. Aynı okulda kalan öğretmenlerin yaşadığı sorunlara odaklanan MEB yetkilileri rotasyon öğretmen sistemi ile bu sorunları aşmayı ve değişimi amaçlıyor. Bu konuda üzerinde bugüne kadar anlaşılamayan nokta ise rotasyon süresi. 8 yıl ya da 12 yıl olarak getirilmesi istenen rotasyonda sürecin netleştirilmesi halinde rotasyon düzenlemesine son hali verilecek.
Geçtiğimiz aylarda 12 yılını dolduran öğretmenler için düzenlemelere başlayan Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü rotasyon çalışmalarında önemli bir adım atmıştı. Şu anda 8 ya da 12 yılını dolduran öğretmenlerin farklı okullarda görevlendirilmesini içeren rotasyonda, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in kararlı olduğu belirtiliyor. Müsteşarlık döneminde dahi öğretmen rotasyonunu savunan Bakan Tekin, şu anda Milli Eğitim Bakanı olarak bu alanda en yetkili kişi konumunda.
Son dönemlerde öğretmenlerin şiddet gibi konularda tepki göstermesi nedeniyle yoğun bir gündem olduğu için kulislere göre bu durum arka planda tutuluyor. Ancak önümüzdeki günlerde Bakan Tekin tarafından ilk detayları kamu ile paylaşılacak.
Rotasyon kesinlikle olmalı. Ögretmenlerin %90 ı bunu istiyor. Öğretmenler, Ögretmen buluşmalarında rotasyon olsun diye istekte bulunuyorlar. Yusuf TEKİN Bakanımız bunu kendisi istedigi icin yerine getirmiyor. Ögretmenlerin isteklerini yerine getiriyor. O yüzden isteklerimizi yerine getirdigi icin ona çok teşekkür etmemiz gerekir. Ögretmenlere deger veriyor. Her istediklerini yerine getirmeye çalışıyor. Bakanım iyiki var. Onu çok seviyorum. İnşallah uzun yıllar görevde kalır.
Hiç bir ogretmen istemiyor.Madem rotasyon olacak , zorunlu görevini yapmayan öğretmenlere gelsin
Bir Öğretmen böyle bir yorum yazamaz ya
Bir öğretmen böyle bir yorum yazamaz siz öğrertmen değilsinizdir umarım
Ben istemiyorum ne yapacağız?!!
Bir Okulda bir öğretmen 10 sene çalışmayacak başka okula gonderecesin zorunlu olacak aynı idareciler gibi yapılacak değişiklik olması lazım
Ne alaka.Sen mesela maliyede çalısan veya köy hizmetlerinde yıllarca çalısan birinin rotasyona tabii oldugunu gördün mü veya doktorun.Rotasyonun ne gibi faydaları görüldü ki?Çalıskan ögretmen her yerde çalışkan oluyor okul farketmiyor.
İdareciler değişiyor öğrencilerde byüyüp mezun olup gidiyor bu yüzden rotasyon gereksiz öğretmenlerin eğitim performanslarını bozmayın dikkatöerini dağıtmayın bir okulda idareci ve öğrenci değişimi sürekli ise o okul sürekli yenileniyordur
Doğuyada gitsinler. Ülkenin her yerinde görev yapmalılar.. Ayrıca sgk emeklisi ücretli öğretmenden 2+1 ucreti kesiliyor. Bakanım iki maaş toplamı asgari ücret bile değil.. Ev kira iki çocuk.. Lütfen konuya el atar mısınız?? Başkanımız emekli çalışanlardan hiçbir kesinti olmayacak demişti..
Niye öğretmenlerde doğuya gidiyor. Hem öğretmenler doğuya gitmiyorlarsa doğudaki çocukları kim okutuyor
Geç kalınmış bit uygulama. Kemikleşen gruplar, biz ne müdürler gördük diyen öğretmenler, biraz da o müdürleri başka okullarda görsünler. İlçe merkezinde evinin karşısındaki okulda çalışan öğretmen de, ilçeye 50 km uzakta çalışıp her ay servis parası ödeyen öğretmen değil mi. Biraz da yerler değişilsin. Uzak yerlere merkezde çöreklenen, okulu babasının kurumu sanan arkadaşlar gitsin…
Rotasyon senin dediğin gibi olsa. Uzak mesafede olanlar için çok avantajlı. Ancak eğitim Bölgesi diye bir şey var. Yani 50 km mesafeli bir ilçede çalışan ancak o ilçe içinde yer değiştirir. Yan okula geçer mesela. Bu da eğitime katkı yapr mı?
Başka arzun!!
Doğuya gitmeyenleri doğuya göndersinler
Rotasyon şart. 25/30 senedir aynı okulda çalışan öğretmenler var… Babasının da hocası, oğlunun da hocası olan öğretmenler var okullarda. Okullar kimsenin tapulu malı değildir. Rotasyon mutlaka gelmelidir…
Arkadaşlar anlamadığınız şu 20 yıllık öğretmen başka bir 20 yıllık öğretmen ile yer değiştirecek bunun 5 yıllık öğretmene bir faydası olmayacak. Daha önce de böyle oldu.
8 yıl olmali
8 yıl ideal.
Buraya rotasyon olsun diye görüş bildiren arkadaşlara sesleniyorum. Eğer bu soylediklerinizde samimiyseniz rotasyonun 4 yılda bir yapılması yönünde gorus bildirmenizi sizlerden istiyorum. Hadi görelim bakalım kaç kişi bu yönde görüş bildiricek.
Yıllardır 12 yıldan beri batı illerinde görev yapan hiç doğu bölgelerine gitmeyen öğretmenler doğuya gönderilsin