Türkiye’de Tuz Gölü Yer Altı Doğal Gaz Depolama Tesisi’nde açıklamalar yapan Bakan Bayraktar, Karadeniz gazının 1.8 milyon haneye ulaştığını duyurdu.
Türkiye’deki gaz ihtiyacı Rusya, Azerbaycan ve İran’dan karşılanırken Karadeniz bölgesinde yapılan keşif sonrasında Türkiye’de yerli kaynaklardan tedarik dönemi başladı. Bu konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye’de Karadeniz gazının geniş bir haneye ulaştığını söyledi.
1.8 Milyon Haneye Karadeniz Gazı
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, “2016 yılından sonra Milli Enerji ve Maden Politikamız kapsamında doğal gazı sıvılaştırılmış şekilde alabilecek alt yapıya da kavuşmak için alt yapımızı şekillendirmeye başladık. Bu hedef doğrultusunda da yaklaşık 30 milyon metreküp günlük sıvılaştırılmış LNG alabilecek Türkiye, bugün itibarıyla 160 milyon metreküp doğal gazı sıvı halde alabilecek hale geldi. Bu bir anlamda Türkiye’de hane halkının kışın en soğuk zamanda ihtiyacı olan gazı sıvı olarak gemilerle tedarik edebilen alt yapıya sahip olmamız anlamına geliyor.” dedi.
Doğal gaz üretimi ve Türkiye’deki keşiflere değinen Bakan Bayraktar, “Doğal gazda bir başka önemli hamlemiz, yani boru hatları, depolama tesislerimiz, sıvı olarak doğal gazı almanın ötesinde bir de şimdi kendi doğal gazımızı üretir hale geldik. Bugün itibarıyla üretimimiz yaklaşık 4,6 milyon metreküp günü buldu. 1,8 milyon hanenin doğal gazını biz kendi doğal gazımızdan karşılar hale geldik. Bunu da artırmayı hedefliyoruz. İlk etapta önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde 10 milyon metreküpe ulaşmış olacağız.” diyerek son durumu aktardı.