Pilav, Türk mutfağının vazgeçilmez unsurları arasında ilk sıralarda yer alırken, pirinç pilavı da lezzeti ile her gün binlerce evde sofralarda yer almaya devam ediyor.
Evlerde ana yemeklerin yanında pirinç pilavı sıklıkla tercih edilirken, pirinç pilavında en çok dikkat edilen noktalardan birisi de pilavın tane tane pişmesi olduğu için pilavın tane tane pişmesi için yapılması gerekenler merak ediliyor.
Pilavın lapa bir şekilde pişmemesi için birkaç püf noktaya dikkat edilmesi gerekiyor.
Pilavı Tane Tane Pişirme Yöntemi
Pirinç pilavı yapımına ilişkin en çok araştırılan konular arasında pilavın lapa pişmesi yer alırken, birkaç adıma dikkat edilerek pirinç pilavının lapa bir şekilde pişmesinin önüne geçilebilir.
4-5 farklı adıma dikkat ederek pirinç pilavının tane tane pişirilmesi sağlanabilir. Bu kapsamda, bu yazımızda pirinç pilavının tane tane pişmesi için dikkat edilmesi gereken tüm noktaları sizler için derledik.
Pirinç pilavı yaparken öncelikle pirincin doğru seçilmesi gerekiyor. Tane tane pilav elde etmek için baldo pirinç veya osmancık pirinç tercih edilebilir. Pirinçlerin ılık suda 30 dakika bekletilmesi, pişirmeden önce yağda kavrulması önemli olurken, en kritik aşama da ölçü olarak oranı olarak öne çıkıyor.
Pirinç pilav yaparken bir bardak pirince 1.5 bardak su ideal oran olarak dikkat çekerken, pilavın kısık ateşte pişirilmesi de tane tane pişmesine yardımcı oluyor.
Pirinç pilavının lapa olmaması için pilavın pişmesinin ardından kapağının kapatılması ve kağıt havlu ile 10-15 dakika demlemeye bırakılması gerekiyor.