Gıdaların güvenilir koşullarda üretilip üretilmediği, paketli gıdaların içerisinde tüketicilerin sağlığını tehdit edecek bileşenlerin bulunup bulunmadığı gerçekleşen denetimler neticesinde ortaya çıkarken, söz konusu denetimler neticesinde ihlaller tespit edildikçe açıklamalar geliyor.
Gıda denetimlerine ve ihlallerine dair gelişmeler tüketiciler tarafından yakından takip edilirken, bir peynir markasının marketlerden toplatılması ve üründe bakteri tespit edilmesi sonrasında ayrıntılar merak konusu oldu.
Peynirde Bakteri Çıktı
Peynir, ayran, yoğurt gibi süt ürünlerinin uygun koşullarda üretiminin gerçekleştirilmesi ve müşterilerle buluşması gerekirken, üretim ve tedarik süreçlerinde yaşanan sorunlar tüketicilerin sağlığını tehdit edebiliyor.
Gıdalarda sağlığı tehdit edecek bileşenlerin olup olmadığına, uygun koşullarda üretilip üretilmediğine ilişkin incelemeler devam ederken, söz konusu incelemeler neticesinde ihlaller tespit edildikçe de yapılan resmi açıklamalar ile kamuoyu bilgilendiriliyor.
Dünya genelinde her gün milyonlarca kişi kahvaltıda ve gün içinde peynir tüketirken, İskoçya Gıda Standartları Kurumu tarafından gerçekleştirilen denetimler neticesinde Isle of Mull Cheese’in ürettiği Hebridean Blue Cheese markalı peynirlerde sağlığı tehdit edecek bakterilerin bulunduğu tespit edildi. Söz konusu denetimler neticesinde belirli parti ürünlerin geri çağrılmasına karar verildi.
Ülkemizde de Tarım ve Orman Bakanlığı gıdalardaki üretim ihlallerine ve hilelere yönelik denetimlerini sürdürürken, nisan ayında ya da önümüzdeki süreçlerde yeni ihlallerin tespit edilmesi halinde firmalara ilişkin resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlayacağı duyurular ile kamuoyunu bilgilendirmesi bekleniyor.