Yeni Hayvan Yasası mı Geliyor? Sokak Köpekleri Uyutulacak mı?

Yeni Hayvan Yasası m

Yeni Hayvan Yasası m

Türkiye’de sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik son dönemlerde farklı paylaşımlar yapılıyor. Özellikle sosyal medyada sokak köpeklerinin saldırdığı anların videoları paylaşılıyor. Bu paylaşımlar sonrasında ise köpeklerin toplanması gibi notlar yazılırken bugün gündeme yeni hayvan yasası tasarısı düştü. Günlerden beri yapılan paylaşımların nedeni ortaya çıkarken hayvan yasası ile sokaklardaki hayvanlar için bir dizi değişikliğin ön görüldüğü belirtildi.

Hayvan Hakları Kanunu Değişiyor!

Tasarıya göre hükümet Hayvan Hakları Kanunu’nda değişikler yapmayı hedefliyor. AK Partili isimlerin Ekonomim’e yaptığı ilk açıklamalarda özellikle sokak köpeklerinin çoğaldığı ve bu noktada insan sağlığı için risk oluşturduğu belirtildi. Yaşanan sorunların ortadan kaldırılması adına çözüm önerileri arayan hükümet, sokak hayvanlar için uyutma formülünü çözüm olarak düşünüyor. Ancak hayvanların uyutulacak olması şimdiden büyük bir tepki çekmiş durumda.

Yeni Hayvan Yasası

İşte Yeni Hayvan Yasası Maddeleri

Hayata geçirilmesi planlanan yeni düzenlemeler şöyle;

-Yeni düzenleme ile her belediye, barınaklarındaki kapasite kadar köpeğin fotoğraflarını çekerek kuracakları internet sitesinde sahiplendirmeleri için ilan yayınlayacak.

-Köpeklerin fotoğrafları internet sitesinde belirli bir süre bekletilecek, bu sürenin 30 gün olması planlanıyor.

-Sahiplendirilen köpekler çip takılarak takip edilecek.

-30 gün içerisinde sahiplenilmeyen köpekler enjeksiyon ile uyutulacak.

-Sahiplenilen ve uyutulan köpeklerden sonra boşalan barınaklara yeni köpekler getirilecek süreç bu şekilde işletilecek.

Sokak  Köpeklerinin Uyutulmasına Tepkiler Geldi

Sokak hayvanlarının insanlar tarafından sahiplenme oranlarının çok düşük olması bekleniyor. Bu nedenle de sokak köpeklerinin büyük bir kısmı uyutularak öldürülecek. Konuyla ilgili ilk tepkilerden birisi Ersan Şen’den geldi. Ersan Şen, “İlla bu konuda yasal düzenlemeye gidilmek isteniyorsa, bunun bir çözüm olup olmadığı ve önerilen yönteme ihtiyaç olup olmadığı konusunda referandum yapılamıyorsa, ciddi ve güvenilir bir eğilim yoklaması yapılsın, bu iş oldu bittiye getirilmesin!” dedi

Exit mobile version